2008. november 26., szerda

Lúgosító étrend az elhízás ellen? - a Fogyásakadémia szerint

A lúgosító étrend alkalmazásáról és jelentőségéről számos cikk látott már napvilágot. Most annak jártunk utána, hogy van-e valóságalapja a lúgosító étrend testsúlyra gyakorolt pozitív hatásainak.

Természetgyógyászattal foglalkozó cikkek és étrendkiegészítők szórólapjai a szervezet elsavasodásával riogatnak, és azt ígérik, hogy a túlsúly leküzdhető a szervezet pH-értékének (kémhatásának) helyreállításával. A test különböző részei eltérő kémhatásúak lehetnek. Ez a pH-érték adott sejtben és folyadéktérben csak szigorúan meghatározott értékek között változhat a szervezet károsodása nélkül, és étrend segítségével nem, vagy csak extrém esetben módosítható. Az elfogyasztott étel összetevői azonban a test egészében és a vesében savképzők/savasítók, vagy bázisképzők/lúgosítók lehetnek. Egyes kutatók szerint a "nyugati" étrend hatására gyakran alacsony fokú, de huzamos ideig tartó mérsékelt savasodás alakulhat ki a szervezetben. Ennek feltételezett káros hatásai együttesen árthatnak a szervezetnek. Nőhet például a szervezet kalciumvesztesége, ami hosszú távon a csontok gyengülésével járhat.

Nyugaton az élelmiszerek előállítói nem az egészség megőrzésére koncentrálnak, hanem a csilivili termékek eladásában érdekeltek, bármi áron. Erre valók az unalomig hajtott reklámok. Mindenki tudja ma már, hogy a Cola és McDonald's-féle kaják egészségre ártalmasak hosszú távon. Ha nyíltan megkérdezi egy 300 fős előadáson az előadó, hogy ki eszik-iszik ilyesmit, alig emelkedik fel pár kéz. Mégis a legnagyobb forgalmat bonyolítja ez az étteremlánc.
Még saját magunknak sem valljuk be.

Fogorvosok szerint:
"A saját nyálunk olyan savas ma már, hogy attól kilukadnak a fogaink."

Tehát a lúgosító étrendnek igenis rendkívüli szerep jut itt nálunk. De ki az, aki ráér ezzel pepecselni, piacon válogatni stb. Van egy nagyon egyszerű és gyors módszer, s ezek az algák. Ősi táplálékról van szó, már az aztékok is ismerték, a keleti kultúrák a mai napig használják. Van egy nagyon ízletes formája, amiből 1 gramm pótol 1 kiló kiváló minőségű zöldség-gyümölcsöt, tehát a fogyás szempontjából elsőrendű. Ráadásul az alapanyagcserét is fokozza, ami minden egészséges fogyás sarokköve.

Ismerkedjünk meg az édesvizi algák legjobbikával.

Fogyásakadémia

Nincsenek megjegyzések:

PageRank Kereső optimalizálás

FOGYÁSAKADÉMIA: "Szeretnél végre egy cuki csiniruhában randira menni?"