2008. december 12., péntek

KARÁCSONY plusz kilók nélkül....a FOGYÁSAKADÉMIÁN


A karácsonyi ünnepek a finom ételek és italok ideje is, ilyenkor mindenki kicsit elengedi magát és olyan ételeket is eszik amiket hétköznapokon nem szokott. De törvényszerű az, hogy egy hét alatt felszedünk néhány kilót?

Ha te főzöl


Akkor egyszerű a dolgod! A hagyományos karácsonyi ételek közül talán a legegészségesebb a hal. De lehetőleg kerüld a bő zsírban sütött, majonézes krumplival tálalt halat, inkább válaszd a grillezett vagy párolt halkülönlegességeket. A hal az úgynevezett „Karácsonyi diéta” legfőbb eleme is.
Ha a család nem rajong a hallakomáért, készíts pácolt csirkét, grillezd vagy süsd ki olivaolajban, köretként pedig tálalj görög salátát.

Vendégségben

Ha vendégségbe mész, sokkal nehezebb nemet mondani az ízletes falatokra, ráadásul sok családnál ez már-már halálos sértés lenne.
Ilyenkor a legjobb módszer az, ha mindendből eszel, de csak keveset. A másik jó módszer ha a vacsora előtt sok folyadékot fogyasztasz, így nemcsak fittebb leszel, hanem tényleg csak annyit eszel amennyi táplálékra testednek valóban szüksége van.Kóstoltad már a fogyicsokit?

Alkoholfogyasztás

Karácsonykor nemcsak többet eszünk, de több alkoholt is fogyasztunk. A cukros likőrök és koktélok hatalmas kalóriabombák! Fogyassz inkább könnyű fehérbort, vagy antioxidánsokban gazdag, száraz vörösbort, amiből egy pohár még az egészségnek sem árt, ráadásul kellemes hangulatot is teremt.

Fogyókúra az ünnepek után

Ha semmiképpen sem tudsz nemet mondani a finom falatokra, akkor egyél és igyál bátran, ne fogd vissza magad. De az újévi fogadalmadban legyen benne, hogy többet sportolsz és jobban odafigyelsz magadra az új évben! Ha hiszed, ha nem, a legtöbben erre a módszerre esküsznek....


Fogyásakadémia

Nincsenek megjegyzések:

PageRank Kereső optimalizálás

FOGYÁSAKADÉMIA: "Szeretnél végre egy cuki csiniruhában randira menni?"