2008. augusztus 31., vasárnap

Cukor Blues 2. - az édes élet - Fogyásakadémia


Indítsd el a videót bátran!

* Az 1793-ban feljegyzett eset egy hajótörést szenvedett, cukorrakományt szállító hajóról szól. Az öt túlélő matrózt kilencnapi hánykódás után sikerült kimenteni a vízből. A matrózok az éhezés következtében teljesen legyengült állapotban voltak: 9 napon át csak cukron és rumon éltek. Kizárólag cukrot fogyasztani veszélyesebb, mint semmit sem enni. Csak vízen igen szép ideig életben maradhatunk. A cukor és a víz azonban végezhet velünk.

* 1973 nyarán két férfi egy felborult vitorláson vesztegelt 72 napig a Csendes-óceánon, mialatt 5 naponta egy csésze esővízen, egy csésze sós vízen, napi 1 evőkanál földimogyorón és pár szardínián kívül semmi más élelmük nem volt. (Los Angeles Times UPI).

* Az 1970-es évek végén egy kilenc éves kisfiú megszökött otthonról, és Wyoming vadonjaiban tíz napon át életben maradt ennivaló nélkül, néha 4-5 fokos hidegben. A kaland végén meglepően jó állapotban találtak rá (East West Journal).

A finomított cukor halálos az emberi szervezetre, csak ezt kevesen tudják, arról nem is beszélve, hogy üres kalóriákat tartalmaz. A cukor fogyasztása rosszabb, mintha semmit sem ennénk, mert megemésztéséhez, méregtelenítéséhez és kiválasztásához a szervezettől értékes vitaminokat és ásványi anyagokat von el. A napi rendszerességgel fogyasztott cukor a vér állandó savas eltolódását eredményezi. A sav-bázis egyensúly megóvása érdekében egyre több kalcium kerül ki a csontokból és a fogakból, így a belső szerkezetük elgyengül. Idősebb korban a túlzott cukorfogyasztás csontritkuláshoz vezet. Fiatal lányokkal folytatott beszélgetéseim során kiderül mindig, hogy a túlzott cukorfogyasztás egyenes arányban áll a menstruációs görcskészséggel. Egyszerűen nem hiszik el, hogy a cukorfogyasztás csökkentésével a "nehéz" napok (görcsoldók nélkül) könnyebbé válhatnak. A cukrot eredetileg a máj tárolja glikogén formájában, amikor azonban a máj kapacitása "megtelik", a finomított cukor egyszerűen felfújja a májat, mint egy léggömböt. A ma megszülető minden ötödik gyermeknek 20 éves korára májátültetésre lesz szüksége (egy máj= 3 millió Forint - feltéve ha lesz elegendő donor). Amikor a máj eléri befogadó képességének felső határát, a felesleges glikogén, zsírsavak formájában visszaáramlik a vérbe, a vér pedig elszállítja a kevésbé aktív területekre: a hasba (ez az abdominális un. alma-kövérség), a tomporba, a mellekbe és a combokba. Amikor ezek a területek teljesen feltöltődnek, a zsírsavak beáramlanak és raktározódnak az olyan fontos szervekben, mint a szív és a vese. Ez a két kulcspozícióban lévő szerv működése lassulni kezd, szöveteik elfajulnak, felborul a vérnyomás. (William Dufty: Cukor Blues.c könyve nyomán)
Hamarosan következik a folytatás, ami a cukorkereskedőknek nem túl hízelgő.............

FOGYÁSAKADÉMIA

Nincsenek megjegyzések:

PageRank Kereső optimalizálás

FOGYÁSAKADÉMIA: "Szeretnél végre egy cuki csiniruhában randira menni?"