Hányszor határoztad már el: "Hétfőtől ismét fogyókúrázni fogok, de nem jön fel egy göncöm se!" Karcsúság élethosszig egészségesen! A túlsúlyért a reptereken is pótdíjat kérnek. Alakformálás napi 2x45 másodpercben. Mitől és miért hízunk? Minden, amit érdemes tudni az egészséges és tartós fogyásról, az ideális alakról.
2008. április 8., kedd
FOGYÁSAKADÉMIA az egészséges húsról
"1991-ben az atlantai Centers for Disease Control (CDC), az Egészségügyi Kutatóközpont számadatokat tett közzé arról, hogy az Amerikában évente előállított 6804 tonna antibiotikumnak mintegy felét az élelmiszer-forgalomba bekerülő állatok fogyasztják el. Olyan beteges állatokat tenyésztünk, hogy ha meg akarjuk óvni őket a fertőzéstől, a sertések és a borjak 90, a szarvasmarhák 60 és valamennyi szárnyas 95 %-ának rutinszerűen kell antibiotikumokat is fogyasztania a táplálékába vegyítve. Vagyis a húsban, amit elfogyasztunk, e szerek maradványai bőségesen megtalálhatók. Az Amerikában értékesített összes nyers csirke és tojás legalább felerészben fertőzött.
Az állatoknak ezenkívül - nem túlzás! - több száz egyéb gyógyszert is adnak, ráadásul a már betiltott szerek óriási készleteit is felhasználják. 1989-ben 400 000 arkansasi csirkében bukkant fel a heptaklór nevű gyomirtó, amelyet rákkeltő hatása miatt már 1978-ban betiltottak.
Ahányszor csak előadást tartok élelmiszereink gyógyszerszennyezettségéről, hallgatóim vagy feldühödnek, amiért a kormányzat szó nélkül eltűri az efféle bűncselekményeket - vagy egyszerűen nem hisznek nekem.
1988-as jelentésük ellenőrzési hiányosságokról, elveszett mintákról, tökéletlenül lefolytatott vizsgálatokról számol be, és arról: hagyták, hogy olyan hús kerüljön piacra, amelyet el kellett volna kobozni. Úgyhogy magunknak kell gondoskodni biztonságunkról.
Az egészséges hús........A biogazdaságok és tiszta élelmiszerek körül akkora hírverés támadt, hogy azt hihetnénk, virágzik a piac. Hát nem! Lassú, fáradságos munka révén lehet csak áttérni a vegyszerektől mentes, alacsony zsírtartalmú élőállatok tenyésztésére.
Ennek fő oka: a költség. Képtelenség antibiotikumoktól, hormonoktól és gyomirtóktól mentes, kevéssé zsíros húsú állatokat tenyészteni úgy, hogy rájuk fordított költség versenyképessé tegye őket a tömegtermelésben szaporodó állatállomány mellett. Először is, ellentétben a hamburgerhez használt és élelmiszer-áruházakban kínált, magas zsírtartalmú hús ellőállításához szükséges állatokkal, amelyek életüket rendkívül szűk helyen töltik, a természetes körülmények között élő szarvasmarháknak térre van szükségük, sőt lehetőleg arra, hogy szabadon tartsák őket. Ha nem akarjuk, hogy elhízzanak, ugyanaz kell nekik is, mint az embernek: mozgás. Mozgást számukra a legelés jelent. Csakhogy olyan földterületen kell legelniük, amelyet nem szennyeznek gyomirtók. Röviden: jócskán megnő a költség, mert állatonként több földre van szükség, ráadásul az sem lehet szennyezett. Vagyonokat kell fizetni minden talpalatnyi, érintetlen földért.
És még csak ezután következik a vegyszermentes takarmányozás. A természetes állapotú húsok egyik legmegbízhatóbb szállítója 10 %-kal többet költ takarmányra, mint az átlagos szarvasmarha-tenyésztő. Ha a hús zsírtartalmát egészséges szinten akarják tartani, akkor az állatot is kisebb súllyal kell a vágóhídra küldeni. A tömegtermelésből származó marhák átlagosan 590 kg súlyával szemben az egyik ilyen termelő 454 kg súlyban vágatja le állatait. Ez marhánként 136 kg hús árának megfelelő haszon elmaradását jelenti."
- dr.Michael Colgan: Gyógyír az ezredfordulóra
Fogyásakadémia
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése